Jak si stanovit své cíle a dojít k nim?

1:46

Především si musíte říct co byste opravdu chtěli. Chcete zhubnout, nabrat? Potom taky kolik chcete zhubnout nebo nabrat.
 Stanovte si reálné cíle, třebaže za měsíc zhubnete 2-3kg. Když si dáte nesmyslný cíl, jako například 10kg za měsíc apod. a pak toho nedosáhnete, odradí vás to a vy pak nebudete mít motivaci, proč pokračovat. Takže si opravdu stanovte reálné cíle.

Pište si fitness deník- třeba co a kolik jste toho dneska snědli, nebo co jste cvičili a tak budete mít vemi dobrý přehled v tom, jestli to děláte dobře nebo špatně. Stejné je to i u nabíráni, jak tuků tak svalů.

Sedněte si a naplánujte si kdy a jak dlouho budete cvičit a podle toho se řiďte

Stanovte si časy na jídlo. Měli byste jíst každé 2-3 hodiny a pokud někam pojedete, jídlo si vemte s sebou.

Uložte si nějaké motivační fotky a popisky a nalepte si na zeď plakáty vaší vysněné postavy. To vás opravdu nakopne a vy se budete snažit.

Seznamte se s lidmi, kteří mají stejné záliby jako vy a třeba vyražte cvičit společně. Ve dvou se to vždy lépe táhne.

Nestyďte se běhat nebo cvičit před ostatními! I když na vás koukají, stejně jen závidí. Pamatujte! jste lepší než oni!

Dostatečně odpočívejte. Pokud budete unavení, přestane vás to rychle bavit a navíc už neuvidíte výsledky. Tělo také musí regenerovat a odpočívat, není to stroj.

Umějte se odměnit! Nemyslím jídlem, ale když se vám podaří pokořit nějaký cíl, kupte si třeba nové tričko nebo knížku :)

Jezte zásadně zdravě a jestli máte doma nějaké nezdravé jídlo, tak ho vyhodťe a nebo udělejte dobrý skutek a můžete ho dát třeba lidem bez domova :)

Jakmile pokoříte jeden cíl, dejte si další :)
A hlavně nekončete a neztrácejte trpělivost, když se to nedaří, tak jak chcete. Je to běh na dlouhou trať. <3





You Might Also Like

2 komentářů