Co jíst před a po tréninku

3:36

Ahoj všichni :) dnes vám napíšu článek o jídlech, která jsou vhodná před a po tréninkem :)

Před tréninkem asi 5hodin byste měli mít poslední sacharidové jídlo (třeba snídani nebo oběd) ke snídani třeba ovesnou kaši, ovoce a jogurt a oběd brambory. maso a zelenina (například) cca 2 hodiny před tréninkem by to měla být jen bílkovina (vejce, jogurt, cottage, tvaroh ne, protože se špatně tráví)
Trénink je lepší odjed napůl hladoví, protože když se najíte těsně před tréninkem budete unavení a trénink prakticky zabijete.

Takže 2 hodiny před tréninkem:
Řecký jogur/cottage/vejce

Po tréninku
Po tréninku by jste měli doplňit rychlé sacharidy (cukry) a bílkoviny pro regeneraci svalů
Nejvhodnější je kus ovoce a protein. Ovoce by se mělo dávat hned po tréninku, ale lepší by bylo až 5-10min po a u proteinu záleží na typu, ketrý si koupíte. Protein buď také tak 5-10min a nebo po 30min :) záleží opravdu na typu proteinu. Po 90min od tréninku už se dává normální jídlo obsahující sacharidy (teď už komplexní), bílkoviny a nějakou tu zeleninu.

Ihned po tréninku:
Kus ovoce (nejlepší je jablko a banán) a protein

90min po:
Maso/ryba/vejce/mozzarella a rýže/kuskus/brambory/těstoviny/chleba a zelenina

A když nabíráte na svalech tak je ideální druhá večeře v podobě tvarohu, cottage nebo nočního proteinu (kaseinu) a to 30-60min před spaním

You Might Also Like

3 komentářů

  1. A to ovoce po treninku i ve vecernich hodinách?

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně dobré tipy. Osobně si myslím, že nějaký ten protein po tréningu je prostě základ. Už to takto dělám několik let a funguje to. Co se konkrétního proteinu týče, tak jsem zkoušel různé, ale teď momentálně mi asi nejvíc vyhovuje Formula 3 od Herbalife. Ten je vážně skvělý. :)

    OdpovědětVymazat