Zdravý jahodový cheesecake
7:32Ahoj :) i když mám dnes náladu na bodu mrazu, rozhodla jsem se vám napsat další zdravý recept a tentokrát na jahodový "chesekake" :D Enjoy!
Ingredience
Na korpus:
hrnek mandlí
půl hrnku ořechů
půl hrnku datlí
himalájská sůl
Náplň:
1,5 hrnku kešu ( 12hod namočených)
300g jahod
1/4 hrnku kokosového oleje
šťáva z 1 citrónu
vanilka
agáve sirup
Postup: Korpus
Ořechy a mandle nameleme nebo rozmixujeme.
Datle předem asi 1 hodinu namočené rozmixujeme s troškou vody. Je lepší dát jen málo vody, aby nebyl korpus pak mokrý.
Vše smícháme dohromady a vznikne nám pevné těsto.
Těsto natlačíme do dortové formy.
Náplň:
Předem namočené kešu, lžíci agáve sirupu a šťávu z jednoho citrónu důkladně rozmixujeme do jemna s co nejmenším množstvím vody. Ochutit můžeme vanilkou.
Přidáme jahody a důkladně ještě rozmixujeme.
Na závěr přidáme kokosový olej. Určitě ho přidejte, protože tam plní ztužující funkci. Jinak vám dort nebude držet pohromadě.
Necháme v lednici zatuhnout.
0 komentářů